The swamp that was

Fietsopera voor Gent

Kaffe Matthews was in residentie in het voorjaar van 2012 en creëerde een mobiele stadscompositie om uit te voeren met de fiets

Een fiets-opera voor Gent! De Britse geluidskunstenares Kaffe Matthews ging op zoek in de geschiedenis van de stad. Ze haalde elementen uit het verleden naar boven en combineerde deze met nieuw gemaakte geluidsopnames. Ze nam haar intrek in Timelab en nodigde de bewoners van de stad uit samen met haar deze opera te schrijven. Ze werkte hiervoor samen met de Brusselse geluidskunstenaar . In het fablab werden er 12 unieke 'audiofietsen' ontwikkeld onder begeleiding van Kurt van Houtte en Dave Griffiths.

The Swamp that was, a bicycle opera is een unieke stedelijke compositie. Een mobiele compositie bovendien, geschreven voor de fietser. Bewoners en bezoekers van de stad huren een uitgeruste fiets waarmee ze de verborgen geluiden kunnen oproepen. De fiets wordt het instrument en de toeschouwer de uitvoerende muzikant van de compositie.

The Swamp that was, a bicycle opera werd gepresenteerd in het kader van , een samenwerking van Vooruit in het kader van Transdigital en SMAK. Het project liep in Gent van 1 september tem 4 november 2012.

met speciale dank aan : Het Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, Circa en alle buurtbewoners die bijdroegen aan de compositie

meer info op