ADEM

Ook benieuwd naar de fijnstofconcentratie op weg naar werk of school? Binnenkort kan je de mobiele meettoestellen van ADEM gebruiken en kom je direct alles te weten over de luchtkwaliteit in jouw stad. Een team van 20 vrijwilligers onderzocht niet alleen de technische aspecten, maar ook een manier om de impact te meten bij de weggebruiker. Ze ontwikkelden een zelfbouwkit zodat de toestellen low cost, open, repareerbaar, aanpasbaar en lokaal gereproduceerd kunnen worden. 

De ADEM-ers  zijn : Alexandra Lybaert - Arnaud Coolsaet - Carina Veeckman - Daniel Andersson - Dag Wieers - Fede Torri - Jesse Howard - Katriina Kilpi - Koen Verstringe - Lieven Blancke - Marco Stolle - Peter Baeyens - Stijn Diependaele - Thomas Vanhoestenberghe - Thimo Thoeye - Wim De Bonte - Pieter Dauwe

Ook jij kan ADEM-er worden: Wil je meewerken aan de impactstudie? Wil je ADEM mee bekend maken? Wil je zelf een toestel maken? Of zelf workshops geven? Wil je een gelijkaardig initiatief opzetten in jouw gemeente? Dan kan je contact opnemen met de initiatiefnemers via

De verschillende teams houden regelmatig een "Tussenstand" en geven hierbij inkijk in hun creatieproces. Ze presenteren kort de resultaten van de voorbije periode. Ze vragen feedback aan experten van buitenaf. Op deze tussenstanden bepalen ze de eerstvolgende stappen en nemen ze beslissingen.

Ben je nieuwsgierig of heb je een voorstel, bijdrage, feedback of opmerking? Volgende tussenstand: hou de agenda in het oog.

Voor meer info:

Lees de blogpost met in-depth informatie: 

Het proces vind je terug op: 

En de technische details op: 

De algemene project website vind je hier: