De Schuur

De Schuur is een vrije ruimte, een opslagplaats voor barre tijden, een schurende plek in de stad. Een plek in beweging. Een rustpunt en onmoetingsplek voor de buurt. In de loop van het najaar 18 en voorjaar 19 is de Schuur het actieterrein en de speelruimte voor tal van concepten en activiteiten. We beginnen met een volkskeuken vanaf augustus en haken hierop in met tal van voedselconcepten. Daarnaast ontspinnen zich concepten rond de thema's brood, bloemen en textiel.    

In de komende maanden kan iedereen een vraag tot gebruik van de gedeelde ruimte richten. Deze ruimte is vrij en kostenloos te gebruiken in ruil voor een bijdrage en engagement in het geheel. Een voorstel kan schriftelijk via mail naar  of loop gewoon binnen op vrijdag van 9u tot 17u. We bekijken dan samen jouw bijdrage en noden.

Na de experimenteerperiode tot mid 2019 bekijken we met de aanwezige bezetters van de ruimte hoe een werkbaar model voor de toekomst er kan uitzien.

Heel wat partnersactiviteiten staan gepland. Je vindt ze terug in de agenda van Timelab, maar binnenkort ook op de geheel eigen webstek van De Schuur.

 

locatie: Kogelstraat 34 - 9000 Gent

 

** deze thema's werden gedestileerd uit verschillende droomsessies en verrijkt met een buurtanalyse door Daniela Dossi. 

Meer info op

Een project met de steun van Vlaanderen, Stad Gent, De Vlaamse Bouwmeester en IABR