Ruimte

Meer over dit project op

RUIMTE is een plek in Gent. Een tussenruimte in de stad waar gebalanceerd wordt, waar het regeneratief proces van het stedelijk metabolisme zichtbaar plaatsvindt. En dit zowel economisch, ecologisch als sociaal. Een plek waar makers elkaar ontmoeten en de lokale maakbedrijvigheid vorm krijgt. Waar innovaties ontkiemen en artistieke reflecties leiden tot duurzame ontwikkeling.

Vanaf 1 september 2017 vind je het makerslab van Timelab in de Kogelstraat 34. Van hieruit wordt een onderzoek gestart naar een permanente plek, ontstaan vanuit de dynamiek van de bewoners in de buurt. 

Om dit project te begeleiden wordt door de Vlaamse Bouwmeester een regisseursrol toegekend. Deze rol wordt opgenomen door Jan Leyssens en Daniela Dossi. 

De komende 3 jaar zullen zij in duo het proces begeleiden naar het ontwikkelen van een nieuwe plek. Toegankelijk, aanpasbaar en op maat van de gebruikers. In samenwerking met A2O architect .

(Regenerative Design bvba) was 3 jaar programmamaker bij Plan C en werkt al jaren als procesbegeleider in design thinking en systeemdesign. Hij is al jaren Timelab PRO en kent de werking en community.

is social designer en vooral actief in participatietrajecten voor stadsontwikkeling. Daarnaast is haar werk Micro Utopias, Service Encounters Gentbrugge en het recente werk bij Manoeuvre met de vrouwen van Made By Oya sprekend voor haar aanpak. 

In aanleiding van dit project vindt 33 years of Space plaats dat met Spatial Series een reeks lezingen op zet met architecten, ontwerpers en stadsbewoners. De tentoonstelling die de verschillende sporen verbindt, het onderzoek inzichtelijk maakt en vragen herformuleert zal plaatsvinden eind oktober 2017 in de Kogelstraat 34. 

Een filmpje voor en na rennovatie: